Hopp til innholdet
Tre generasjoner bønder i åkeren

Bankgaranti
  • Gir kjøper og selger ekstra trygghet
  • Kan være en fordel i forhandlinger og en forutsetning for å vinne en kontrakt
  • Økonomisk kompensasjon om avtalen ikke holdes

Den lille ekstra tryggheten i en avtale

Vi garanterer at et bestemt beløp blir utbetalt dersom bedriften din ikke klarer det innen avtalt tid. Lurer du på noe rundt en slik bankgaranti er det bare å ta kontakt med oss.

Hvordan fungerer bankgaranti?

En bankgaranti er et bindende løfte fra banken om å utbetale et bestemt beløp til en tredjeperson, dersom bankens kunde ikke oppfyller sine forpliktelser. På denne måten fungerer garantien som sikkerhet for mottakeren. Ettersom banken stiller som kreditor, må vi ta pant for å stille sikkerhet for din bedrift. 

Forpliktelsene kan for eksempel være levering av varer, utførelse av oppdrag eller kontantbetaling. Uansett hvilken type forpliktelse tar banken bare på seg ansvaret for betalingen og ikke for å levere den opprinnelige forpliktelsen.

Garantityper kan være entreprenørgaranti iht. norsk standard eller bustadsoppføringsloven, betalingsgarantier, forskuddsgarantier, m.m.

Kontakt oss om finansiering

Spørsmål og svar om bankgaranti

En bankgaranti er en forpliktelse fra bankens side om å dekke et beløp dersom din bedrift ikke klarer å oppfylle sine økonomiske forpliktelser. Dette er nyttig i situasjoner der din bedrift må sikre betaling i byggeprosjekter, leieavtaler eller når du inngår større kontrakter.

En bankgaranti øker din bedrifts troverdighet ved å vise finansiell stabilitet og forpliktelse til å oppfylle kontraktsforpliktelser. Dette styrker forhandlingsposisjonen og reduserer risiko for kontraktpartnere, noe som er spesielt verdifullt i bransjer som bygg og internasjonal handel

Ved å tilby en slik garanti fra en pålitelig finansinstitusjon, kan din bedrift sikre seg bedre betalingsbetingelser og tiltrekke seg større kontrakter. Bankgarantier kan tilpasses ulike behov, noe som gir fleksibilitet og støtte i viktige forretningsavtaler.

Kostnadene for en bankgaranti kan variere basert på garantibeløpet og risikovurderingen av din bedrift. Det inkluderer vanligvis en prosentandel av garantibeløpet som en årlig premie.
Banken kan tilby ulike typer garantier som betalingsgaranti, anbudsgaranti, og ytelsesgaranti, tilpasset de spesifikke behovene til små og mellomstore bedrifter.
For å søke om en bankgaranti, må din bedrift vanligvis fremlegge finansiell informasjon og detaljer om den spesifikke avtalen eller kontrakten som krever garantien. Prosessen involverer en gjennomgang av bedriftens økonomi og en risikovurdering.