Hopp til innholdet

Lånet med lavest rente

Noen ganger har du behov for å gjøre endringer på boliglånet ditt, for eksempel hvis du trenger lån til oppussing eller andre investeringer. Da kan det være fornuftig å øke boliglånet ditt fremfor å ta opp et annet lån. 

Hvorfor bør du refinansiere boliglånet?

Refinansiering kan gi deg de økonomiske forutsetningene du trenger for en mer stabil fremtid. Å samle ulike lån i ett lån gir deg bedre kontroll over økonomien din og bedre betingelser.

Refinansiering kan gi deg flere fordeler: 

  • Reduserte månedlige betalinger 
  • Forkorte låneperioden
  • Lavere rente
  • Få penger til overs for store utgifter som renovering eller barns utdanning
Boligens verdi er en viktig faktor for lånet ditt. Når du vurderer refinansiering, er det viktig å estimere dagens verdi av din bolig. For en nøyaktig verdivurdering, bør du kontakte en eiendomsmegler.  

Visste du at?

Tjenesten Min bolig i mobilbanken gir deg estimert verdi på boligen din.

Kan du ikke stille pant i boligen?

Kontakt meg om boliglån

Spørsmål og svar om refinansiering

Noen ganger har du behov for å gjøre endringer på lånet ditt, for eksempel hvis du trenger lån til oppussing eller andre investeringer. Da kan det være fornuftig å øke boliglånet ditt fremfor å ta opp et annet lån. Å samle flere lån til ett kan også være en grunn til å refinansiere. Dette gir deg mer kontroll og bedre betingelser.

Grunner til å vurdere refinansiering inkluderer muligheten til å redusere dine månedlige betalinger, forkorte låneperioden, lavere rente, samle gjeld, eller frigjøre penger for store utgifter som renovering av hjemmet eller barns utdanning.

Refinansiering med sikkerhet i bolig innebærer at du stiller din bolig som garanti for lånet, noe som vanligvis gir lavere rente og bedre lånevilkår.

Refinansiering uten sikkerhet, ofte referert til som et forbrukslån, krever ikke at du stiller sikkerhet, men kommer vanligvis med høyere renter og kortere tilbakebetalingstid.

Ja, mange velger å refinansiere sitt boliglån for å samle sammen annen gjeld med høyere renter, som kredittkortgjeld eller forbrukslån. Ved å slå sammen all gjeld under ett lån med sikkerhet i boligen, kan du ofte redusere det du betaler hver måned og få en lavere rente. Dette kan gjøre økonomien din enklere å håndtere.

Men det er viktig å tenke over de totale kostnadene over tid, fordi å spre kortvarig gjeld over en lengre periode kan øke det du totalt sett betaler i renter.

Kostnader ved refinansiering er normalt kun etableringsomkostninger og tinglysningsgebyr.

Aktuelt om boliglån

Visningsskilt fra Aktiv i en bygate

Finn ut hva boligen din er verdt

Vi samarbeider med Aktiv Eiendomsmegling. En verdivurdering av en megler kan være lurt å ha når du søker om å refinansiere lånet.