Hopp til innholdet
Mor som leker med baby på stellebord

Grønt boliglån
  • Ekstra god lånerente
  • For energieffektiv bolig med energimerking A eller B
  • Godt for lommeboka og godt for miljøet

Invester i et bærekraftig hjem

Grønt boliglån er for deg som eier eller skal kjøpe bolig med energimerke A og B. Vi tilbyr gode vilkår for kjøp av energieffektiv bolig eller oppgradering til miljøvennlige løsninger. 

Som lokalbank forstår vi behovet for bærekraftige investeringer som beriker både hjemmet ditt og lokalsamfunnet. Vi tilbyr personlig rådgivning og støtter prosjekter som fremmer et grønnere lokalmiljø.

La oss hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt grønnere med økonomiske fordeler, slik at du kan bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Slik får du grønt boliglån

Du blir automatisk kvalifisert for grønt boliglån dersom boligen har riktig energimerking.

Kontakt meg om boliglånSpørsmål og svar om grønt boliglån

For å kvalifisere for et grønt boliglån, må boligen din ha energimerke A eller B.
Energimerke A - Boligen har varmepumpe eller solenergi, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer. Passivhus vil få A. 

Energimerke B - Boligen har varmepumpe eller solenergi og/eller bedre isolasjon og vinduer enn kravene i byggeforskriftene. Type bolig, byggeår og bruksareal vil også påvirke energiklassen.
Skal du kjøpe bolig står energimerke alltid i prospektet. Du kan også finne energimerke ved å logge inn på energimerking.no . Her får du energimerke ved å oppgi type bolig, byggeår, bruksareal og oppvarmingsmåte.
Ja, du kan bruke et grønt boliglån til å finansiere renoveringer som forbedrer boligens energieffektivitet. Dette inkluderer tiltak som etterisolering, installasjon av energieffektive vinduer, og oppgradering av oppvarmingssystemer til mer miljøvennlige alternativer.
Fordelen med et grønt boliglån er lavere renter sammenlignet med vanlige boliglån, noe som kan føre til betydelige besparelser over tid. I tillegg bidrar du jo også til et bedre miljø ved å velge en bolig som forbruker mindre energi.

Aktuelt om boliglån

Gronne Produkter

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.