Hopp til innholdet

Meld skade på kjøretøy

Har skaden skjedd? Vi hjelper deg enten du trenger veihjelp, har fått steinsprutskader eller du har vært i en ulykke.

Trenger du veihjelp?

Ring oss på telefon 
62 51 83 88 for veihjelp i Norge.

Trenger du veihjelp i utlandet? 
Ring SOS International på telefon 
+47 22 22 77 06.

Meld skade på kjøretøy

Her melder du skade på bil, motorsykkel, moped, scooter, bobil, campingvogn, tilhenger, ATV, snøscooter, veterankjøretøy og privat traktor.

Spørsmål og svar om privatbil

Maskinskadeforsikringen dekker skade som hindrer fremdrift av bilen. Når bilen din har stoppet kan du melde skaden din på denne siden. Du mottar en e-post med skadenummer som du oppgir verkstedet for taksering slik at de får stilt en diagnose på feilen. Dersom du har Bil Pluss eller 10 dager leiebil i kaskoforsikringen dekker vi leiebil i inntil fem dager i diagnosetiden. Standard egenandel er 6 000 kroner.
Dersom skaden er påført av en annen part, vil vi måtte avklare dette med den andre parts direkte eller dennes forsikringsselskap. Dette kan i noen tilfeller ta tid og er gjerne avhengig av om begge parter har meldt sak til eget selskap, om det er enighet mellom partene eller ikke, selskapenes behandlingstid, om politiet har opprettet sak ol. Har du en egen forsikring hos oss som dekker skaden uavhengig av skyldspørsmålet, vil du få erstattet skaden over egen forsikringsdekning mens skyldspørsmålet er til behandling. Din forsikring har da en egenandel som du må legge ut for til saken av avklart.   
Dersom du har Bil Pluss eller kasko med 10 dager leiebil vil vi dekke leiebil dersom skaden er erstatningsmessig under forsikringen. Dersom du har kasko med 10 dager leiebil eller Bil Pluss dekning så har du dekning for leiebil dersom det er en skade som dekkes av din kasko- eller maskinskadeforsikring. 
Når du melder inn skaden vil du få oppgitt hvilke verksteder vi har avtale med i nærheten av deg. Når du har meldt inn skaden vil du motta en e-post med skadenummer som du oppgir til verkstedet for takst og reparasjon. Tid for taksering og reparasjon avtaler du direkte med verkstedet.