Hopp til innholdet
To personer ser på sine smarttelefoner mens de sitter ved et kafébord, symboliserer bruk av digitale betalingsløsninger i hverdagen.

Brukskonto til daglig bruk
  • Direkte tilgang til pengene dine
  • Enkel oversikt over forbruket ditt
  • Få personlig rådgivning med konto hos oss

Full kontroll over økonomien 

Brukskonto dekker dine daglige økonomiske behov, gir enkel tilgang til pengene dine og full oversikt over forbruket ditt.

Fordeler med brukskonto

Brukskontoen gir deg fleksibilitet og kontroll over din økonomi. Med direkte tilgang til pengene dine, og en brukervennlig mobil- og nettbank kan du enkelt få oversikt.

Med bankkort får du umiddelbar tilgang til pengene dine. Du får full oversikt over saldo og transaksjoner. Med AvtaleGiro blir regningene betalt i tide. 

Optimal bruk av brukskontoer

Sett inntekten, som kan være lønn, NAV-utbetaling eller studielån på en brukskonto for daglige innkjøp med bankkort.

Overfør en fast sum til en Regningskonto for husleie, strøm og matvarer. Flere kort kan kobles til samme konto, noe som er praktisk for deling av husholdningsutgifter. Velg denne som favoritt for eFaktura.

Opprett en Bufferkonto og sett av litt hver måned til uforutsette utgifter, så du alltid har en reserve.

Har du noe til overs, anbefaler vi sparing på konto og i fond. Unngå store summer på brukskontoene dine.

Personlig rådgivning og trygghet i din lokale bank

Hos oss handler det ikke bare om hvor du oppbevarer pengene dine, men hvordan du best kan utnytte dem i alle livets faser.

Vanlige stilte spørsmål og svar om konto

Å ha en bufferkonto er viktig for økonomisk trygghet, og det anbefales generelt å spare nok til å dekke 3-6 måneders faste utgifter. Denne summen kan hjelpe deg å håndtere uforutsette hendelser som plutselige reparasjoner, helseutgifter eller tap av inntekt. Hvor mye du bør spare avhenger av din personlige økonomiske situasjon og livsstil.

Våre finansielle rådgivere i banken kan tilby personlig veiledning for å fastsette den ideelle størrelsen på din bufferkonto basert på dine spesifikke behov og økonomiske mål. Denne tjenesten sikrer at du får skreddersydd rådgivning som passer din økonomiske situasjon.

For å gi andre tilgang til din bankkonto på en sikker måte, kan du opprette en disponentavtale. En disponent er en person som du gir tillatelse til å håndtere din konto, inkludert å gjennomføre transaksjoner, uten at de får tilgang til din BankID eller andre sensitive legitimasjonsdetaljer.

Dette er en trygg løsning for å dele kontoadgang, da disponenten bruker sin egen identitet og BankID, som gir mulighet til å spore hvilken personer som har utført hva på din konto.

Når du mottar en kundeerklæring, er det fordi vi som bank må overholde kravene i hvitvaskingsloven. Denne loven krever at vi har oppdatert og nøyaktig informasjon om våre kunder for å bekjempe hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme.

Ved å svare på kundeerklæringen hjelper du oss å sikre at dine opplysninger er korrekte, noe som er essensielt for å opprettholde en trygg og lovlig finansvirksomhet.

Mer detaljert informasjon om hvitvaskingsloven og dens formål kan du finne på Finanstilsynets side, som gir en grundig oversikt over lovens krav og hvordan den påvirker både bankene og deres kunder.

På hovedsiden i både mobilbanken og nettbanken har du en oversikt over alle dine planlagte betalinger, lett tilgjengelig for å hjelpe deg med å holde styr på fremtidige transaksjoner.