Vi er nå en uke ut i august og det betyr at studiestart nærmer seg, for mange betyr det også å flytte hjemmefra for første gang. Fram til nå har du kanskje ikke tenkt så mye på forsikringer og «sånne voksen ting», men en del av det å bli voksen og flytte hjemmefra handler om å ta mer ansvar.

Frem til du flytter hjemmefra er du dekket av forsikringen til foreldrene dine, men nå må du tenke på dette selv. De viktigste forsikringene er innboforsikring, reiseforsikring og ulykkesforsikring. Disse tre forsikringene har vi satt sammen til en pakke som heter UNG i Norge. Denne pakken koster 155kr per måned, du kan også få forsikring på PC for et tillegg på 30kr per mnd. En overkommelig pris som selv en tynn studentlommebok klarer.

Innboforsikring

De fleste leier de første årene som student, og noen tror at dersom du leier trenger du ikke forsikring. Det er feil, på selve leiligheten er det utleier som skal ha forsikring, men på innboet ditt, altså TV, klær, sofa osv er det du selv som må ha forsikring. Hvis du skulle bli utsatt for tyveri, brann eller vannskader er du nødt om til å ha innboforsikring for å få igjen penger til å kjøpe nytt. Innboforsikringen i UNG i Norge dekker også skader som eventuelt oppstår under flytting, noe som er kjekt da de fleste gjør dette selv og det er fort gjort at noe skjer.

Reiseforsikring

Inntil du fyller 20 år er du som regel dekket av dine foresattes reiseforsikring (viktig å sjekke opp dette med forsikringsselskapet foreldrene dine har). Dersom du ikke er dekket av dine foresattes reiseforsikring er det lurt å ha sin egen reiseforsikring. Reiseforsikring gjelder fra du går ut av hjemmet ditt, så dersom du for eksempel blir frastjålet mobilen eller PC-en på skolen vil reiseforsikringen dekke dette. Er du mye på farten er det ekstra lurt å ha reiseforsikring, dersom bagasjen din forsvinner vil forsikringen dekke dette. Det aller viktigste med reiseforsikring er at den dekker sykehusopphold og hjemtransport dersom du er uheldig og blir syk mens du er på ferie. Forsikringssummen på sykdom under reise er ubegrenset.

Ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring er det heldigvis ikke så ofte bruk for, men den er desto viktigere dersom uhellet er ute. Ulykkesforsikringen som er inkludert i ungdomspakken dekker medisinsk invaliditet med inntil 1 million kroner. Dette er en billig forsikring som er fin å ha dersom noe skulle skje.

Forsikringer kan være komplisert, og det kan være greit å snakke med en rådgiver om ditt behov. Dersom du ønsker en prat kontakt meg på telefon 464 14 033 eller mail sm@hsbank.no, så booker jeg et møte med en av våre dyktige forsikringsrådgivere. Du kan også kjøpe forsikring på nett!