Er du student eller nettopp ferdig med en lang utdannelse? Da er du i gruppen som risikerer å tape inntekt over mange år hvis du skulle være uheldig å bli syk.

De som rammes av uførhet i ung alder risikerer å bli tilnærmet minstepensjonister resten av livet. Hvordan tror du livet blir hvis du må leve på under kr 200.000,- pr år?

Jo yngre du er, desto viktigere er kjøp av uføreforsikring for deg. Dette fordi folketrygdens ytelser er basert på antall år i arbeidslivet og din lønn.

Er du kommet i gang i arbeidslivet og blir syk får du lønn for de første 16 dagene, som dekkes av arbeidsgiver. Etter disse dagene vil du få sykepenger fra NAV i inntil 1 år. I denne perioden vil du få dekket sykepenger med inntil 100 % av lønn. Men holder sykdommen deg utenfor arbeidslivet utover dette året vil du merke en kraftig nedgang i inntekten din.

Eksempel: Får du vanligvis en månedslønn på ca kr 29.000 før skatt (årslønn på kr 348.000,-), men blir syk og ikke kommer deg tilbake i jobb etter at det har gått 1 år, vil du motta arbeidsavklaringspenger og månedslønnen din vil reduseres til ca kr 19.140,- før skatt (årslønn kr 229.680,-). Det er nesten 10.000,- kroner mindre i måneden. Har du en skattetrekk på 25% vil du få utbetalt kr 14.355,- hver måned.

Ta kontakt med oss og undersøk hvor lite det koster å sikre seg en bedre tilværelse hvis du skulle være uheldig å bli syk. Man tenker ofte at det skjer ikke meg, men har du «råd» til å la være?

I 2013 var det 305 886 personer i Norge som mottok uførepensjon.

- Marianne -

 

Mine tanker

Personforsikring virka fjernt for meg første gang Kjell (ansvarlig sparing og personforsikring) snakket med meg om det. Jeg var 19 år og frisk som en fisk – jeg skal jobbe resten av livet mitt. Hvorfor skulle jeg ha det?! Først sa jeg nei. 300 kroner i mnd føltes som mye penger og var bortkasta, for jeg trengte ikke denne forsikringen.
Dagen etter, i bilen på vei til skyting, begynte jeg å tenke over det. 300 kroner er en middag på byen, to-tre besøk på café eller tre halvlitere på byen. Jeg kjører for eksempel 25 000 km i bil hvert år, sannsynligheten for at noe kan skje meg er faktisk tilstede. Hvis noe skjer meg blir jeg faktisk minstepensjonist resten av mitt liv. Tallene Kjell viste meg på minstepensjonisttilværelsen svei seg inn i hodet mitt. Hvordan skal jeg klare å leve et normalt liv med så lite penger?

Ja, jeg skrev under papirene på personforsikring dagen etter! Til tross for dette har jeg forståelse for at det kan virke dyrt og «langt vekk» for mange. Jeg anbefaler å ta en tur innom en kunderådgiver og snakke om dette. Da får du et innblikk i hva du månedlig får utbetalt dersom du blir ufør og hva en personforsikring vil bety for deg.

- Siri -

Send en mail til banken hvis du ønsker å bli kontaktet

 

Flere artikler om uføreforsikring:
5 grunner til at uforeforsikring er viktig