Vi nærmer oss jula med stormskritt, og det er sikkert mange av dere som allerede har kommet godt i gang med juleforberedelsene allerede. Siden jeg ikke er typen som er tidlig ute med juleforberedelser kommer dette blogginnlegget også litt sent. Men jeg tenkte å gi dere litt forskjellige tips til jula. Spesielt for oss studenter som allerede har et trangt budsjett kan jula by på noen utfordringer, som jeg kanskje har noen løsninger på her:

 

  1. Få ønskelistene til de du skal kjøpe gave til tidlig og følg med på tilbud. Husk at dersom gaven skal byttes er det summen du har gitt for gaven som gjelder, ikke opprinnelig sum.
  2. Husk å fylle opp BSU kontoen! Du får 5.000 kr i skattefordel dersom du sparer 25.000 kr på BSU kontoen i 2016. Dette må gjøres før FØR 31.12. Så har du litt ekstra på sparekontoen eller fått noe til jul, sett det inn! Du kan lese mer om BSU-sparing her.
  3. Det har nærmest blitt en tradisjon at matvarekjedene har priskrig i jula, det har de også i år. For studenter med dårlig råd er det vel ingen ting som er bedre enn priskrig på mat! Fyll opp fryser’n så har du mat til over nyttår.
  4. Det er alltid noen det er helt umulig å finne en gave til, kjøp et Visa Gavekort, det kan brukes i så å si alle butikker! Lag et fint kort så blir gaven litt personlig likevel.
  5. Foreldre og besteforeldre har som regel alt, og tro meg, de syns ikke det er såå viktig å få en gave av deg. De blir minst like glad for en opplevelse. Be de til byen du studerer, og gi de en guidet tur i byen med middag i hybelen/leiligheten din etterpå, en tur i skogen med grilling eller en annen morsom opplevelse. Er du mer kreativ enn meg kan du lage noen selv, strikke grytekluter, lage en stol eller noe helt annet.
  6. Hvis dere er mange venner i vennegjengen så kan dere lage en tapaskveld der alle har med seg en rett hver og la dette være julegaven til hverandre. Hvis det er viktig for dere med pakker kan dere ha med en liten pakke hver å leke pakkeleken.
  7. Enda et tips til julegave i vennegjengen – i min venninnegjeng er vi 11 jenter og vi kjøpte lenge gaver til hverandre, alle mann. For det første så ble det veldig mange gaver å kjøpe inn og for det andre hadde vi da ikke råd til å kjøpe for mer enn 50-100 kr som ikke er så mye i dag. Vi fant derfor ut at alle kjøper til en person hver for en større sum, på denne måten har alle en å kjøpe til og alle får av en. Vi trekker hvert år hvem som skal kjøpe til hvem også kjøper vi en gave til f.eks 500 kr fra alle sammen. 
  8. Kjøp julegaver og julepynt i romjula for 2017, da er det masse salg!

 

 

Håper du får en fin jul med familie og venner! Husk at det viktigste er å kose seg, ikke penger!