Hvis uhellet er ute er det fint å være forsikret slik at penger er det siste du trenger å tenke på. Jeg har snakket med Frøydis Åserud i dagens blogginnlegg, og hun er et godt eksempel på dette. En belastningsskade i skulderen som ikke var mulig å lege uten en operasjon gjorde at hun var sykemeldt i noen måneder. Les Frøydis sin historie under:

For Frøydis Åserud var uføreforsikring og helseforsikring en god hjelp da hun i 2016 slet med en belastningsskade i skulderen.

Hun har vært frisør i 25 år og forteller at hun fra tid til annen har vært hos fysioterapeut, naprapat osv., noe som er nokså vanlig i hennes yrke.

«Jeg har alltid vært nøye med å gå til en behandler med en gang det gjør vondt i kroppen. Siden jeg er selvstendig næringsdrivende er jeg «livredd» for å bli sykemeldt», sier hun.

Etter å ha prøvd alt var eneste løsning å operere skulderen. Som selvstendig næringsdrivende får du utbetalt 65% av lønnen din opptil lønn på 6G (1G=92 576 kr) i sykepenger. Det vil si at du maks kan få ut kr 361 046 før skatt årlig. For mange selvstendig næringsdrivende kan det være kritisk å bli sykmeldt fordi sykepengene er betydelig lavere enn vanlig lønn. Dersom du har lån på hus, hytte og bil som er beregnet på en betydelig høyere inntekt kan du havne i en vanskelig situasjon (dette er generelt og har ingen ting med Frøydis sin situasjon å gjøre).

«For meg betydde det mye å få utbetalt 10 000 kr ekstra hver måned. Det var godt å slippe og tenke på penger da jeg var sykemeldt», sier Frøydis.

Frøydis er veldig glad for at en rådgiver i Høland og Setskog Sparebank ba henne komme inn på et møte i 2011 for en gjennomgang av forsikringer. Rådgiveren visste at Frøydis var selvstendig næringsdrivende og anbefalte derfor Frøydis personforsikringer og helseforsikring som var tilpasset hennes situasjon.

«Som selvstendig næringsdrivende er det mye jeg må sette meg inn i, og ikke alt er like lett å forstå. Derfor er det gull verdt å ha en rådgiver i banken som kan forklare hvordan situasjonen vil se ut dersom noe skulle skje. Jeg er veldig glad for at rådgiveren min spurte om jeg ville komme på et møte i 2011, det har gjort at jeg kom meg kjappere tilbake i jobb og at de månedene jeg var sykmeldt ble enklere økonomisk», forteller Frøydis.

I tillegg anbefalte rådgiveren helseforsikring til Frøydis, denne forsikringen har hun absolutt ikke angret på.

«Jeg trenger stadig behandling av fysioterapeut eller naprapat fortsatt, og helseforsikringen dekker dette. I tillegg gikk alt så fort og enkelt da jeg måtte operere skulderen. De garanterer at du får behandling innen 14 dager, noe som er helt enestående. De ringte meg og spurte om det var greit at jeg ikke fikk operasjon før etter 15 dager, da bare gliste jeg, selvfølgelig var det greit. Jeg anbefaler denne forsikringen til alle, både kunder, venninner og familie. Jeg har også tenkt å tegne helseforsikring på datteren min. Det koster ikke mye, og ikke minst er det godt å ha dersom det skjer henne noe», forteller hun.

Frøydis er et godt eksempel på at både personforsikring og helseforsikring er gull verdt. Mange tenker at «det skjer aldri meg», men det trenger ikke være en alvorlig ulykke eller sykdom som gjør at du blir sykemeldt, en belastningsskade i skulderen er nok.

Dersom du tenker at dette er noe for deg anbefaler jeg å snakke med kunderådgiveren din om dette. Har du ikke kunderådgiver ta kontakt med meg på sm@hsbank.no eller 46414033 så booker jeg et møte for deg.