For en god stund tilbake «arrangerte» jeg en konkurranse mellom to samboerpar der de skulle sette opp budsjett for en måned å prøve og følge det. De som kom nærmest budsjett vant. På grunn av avslutning av studier for tre av oss fløy våren bare forbi, det samme har sommeren gjort.

MEN, nå skal dere få høre hva de har lært:

  1. Hva lærte dere av å sette opp budsjett og følge det?

    Først og fremst så lærte vi generelt en del om pengebruk. At dagligdagse ting som matvarer og andre småting, faktisk utgjør en betydelig sum i løpet av en måned. Å sette opp budsjettet gjorde oss bevisste, og vi hadde en mye bedre oversikt over pengebruken generelt!

  2. Har dere noen tips til de som er 19 år og skal flytte ut hjemmefra?

    Et tips til unge som skal flytte for seg selv er å sette av faste beløp hver måned til forskjellig «kategorier». Det jeg, og vi (Mina og Jonas) har fått mest igjen for, er å sette opp faste beløp til mat og regninger. Da er vi ganske strenge på å holde oss til disse beløpene. Det betyr ikke at vi ikke skal unne oss noe godt av og til, vi kan ha det litt romslig! Men vi skal ikke overskride dette beløpet. Da veit vi hvor mye som går til hva, og det vi sitter igjen med kan brukes fritt som «lommepenger».

Mina og Jonas var nærmest budsjett, de kan stolt bære tittelen «beste budsjettholder 2017»!

 

Dersom du kunne tenke deg å sette opp budsjett selv så ligger excel-filen her. Ønsker du hjelp med dette er vi i banken behjelpelig med det, ta kontakt på sm@hsbank.no.