Camilla startet sin karriere i Olav Thon gruppen i 1999 da innen næringseiendom, videre jobbet hun som markedssjef på Lahaugmoen og var med på utviklingen fra et militærområdet til en næringspark. Etter at hun flyttet hjem til bygda igjen fikk hun jobb i Terra (nå Aktiv) våren 2010. Hun bor nå på Setskog med samboer og to barn. Camilla kjenner markedet godt, og vil gjerne hjelpe deg med kjøp og salg av bolig.

Jeg spurte Camilla om tips til alle dere som skal ut å lete etter bolig. Både tips til visning, men også hva som bør sjekkes før og etter. Her er Camilla sine tips:

  1. Det er en fordel å ha finansieringsbevis på plass før du begynner å dra på visning. Ofte er budrunden dagen etter visning, og megler vil da ha bekreftelse på at ditt bud har finansiering. Finansieringsbevis får du av kunderådgiveren din i banken og det viser maksbeløp du kan låne.

  2. Last gjerne ned prospektet på FINN før du drar på visning, og det er viktig å lese hele prospektet nøye. Her er vesentlige opplysninger om boligen, for eksempel tilstandsrapporten fra takstmann og egenerklæringsskjema fra selger i tillegg opplysninger fra kommunen og feier.

  3. Ta med deg noen andre på visning, både for å ha noen som ser ting fra et annet perspektiv enn deg selv og får å se etter feil og mangler på boligen. Har du kanskje en handy pappa som kan bli med er det helt topp!

  4. Se deg litt om før du bestemmer deg.

  5. Både her i Aurskog-Høland og storbyene får du mer for pengene jo lengre unna sentrum du flytter. Tenk gjennom hva som er viktigst, standard eller beliggenhet?

  6. Sett deg et tak (maksbeløp) på hvor mye du vil by før budrunden. Det er veldig lett å la seg rive med!

  7. Husk at bud er bud, dersom du legger inn et bud som selger aksepterer og ingen byr over deg kan du ikke trekke budet ditt dersom du angrer, da har du kjøpt deg bolig.

Camilla kommer med mange gode råd. Av egenerfaring vil jeg si at det er svært lurt å dra i banken for en gjennomgang av økonomien før du starter å se på bolig. En ting er hva du kan låne ut i fra egenkapital og inntekt, men det kan være nyttig å se på hvordan økonomien vil se ut når du får et lån å betjene. Kanskje du heller vil kjøpe en rimeligere bolig og ha større mulighet til å reise og bruke penger på andre ting? Er du klar over hvordan forsikringer du må ha når du eier egen bolig? En kunderådgiver kan svare på mange spørsmål du sikkert har før du begynner å lete etter drømmeboligen. Ta deg derfor tid til en time i banken før jakten starter!

På visning har Camilla helt rett i at det er lurt å ha med seg en person som kan stille litt kritiske spørsmål og som har et annet syn enn deg selv. Benytt også muligheten til å snakke med megler om boligen. Det er veldig lurt å lese prospektet nøye før visning, for da kan du spørre megler om det du lurer på der og da, så slipper du å sende masse meldinger i etterkant.

Vi vil gjerne hjelpe deg/dere som er på boligjakt! Selv om du ikke ser for deg at det er mulig å kjøpe bolig akkurat nå er det lurt å se hvordan situasjonen din er og hva som skal til for at du kan kjøpe egen bolig, kanskje du ikke er så langt unna som du selv tror? Ta kontakt med meg for å booke møte sm@hsbank.no eller 464 14 033. Håper å høre fra deg! Ønsker du å snakke med Camilla er mailadressen hennes camilla@aktiv.no og telefonnummer 930 22 875.