Torsdag kveld gjennomførte Høland og Setskog Sparebank kundekveld sammen med VEV Romerike og Kløver Rådgivning. På slutten av kvelden ble det delt ut to spareavtaler på til sammen 72 000 kroner, til eierne av de to mest bærekraftige boligene i Aurskog-Høland kommune.

Kundekvelden bestod av innlegg fra Lars Henriksen i VEV Romerike som snakket om solceller, Kristian Bergsjø fra Kløver Rådgivning som ga råd til prosessene rundt energimerking av bolig, og hvordan man kan få Enova-støtte, samt vår egen Simen Fjuk Vestreng som snakket om grønt boliglån, og energisparelån i banken.

Lars Henriksen, VEV Romerike.

Kristian Bergsjø, Kløver Rådgivning

De fremmøtte fikk muligheten til å stille spørsmål underveis. I forbindelse med kundekvelden, bestemte Høland og Setskog Sparebank seg også for at det ville være ekstra gøy å premiere to huseiere i kommunen, for «Beste bærekraftige bolig – Nybygg», men også «Beste bærekraftige bolig – Oppussing». Premien var en spareavtale på 3000 kroner i måneden, i et helt år. Totalt blir det 36 000 kroner.

Vinnerne av «Beste bærekraftige bolig – Nybygg», ble Louise og Erlend Bergsjø Sand.

– Det var veldig kjekt. Det betyr at vi får midler til å realisere enda flere ting på huset, og mye av pengene skal gå til blant annet energibrønn. Det er også mye vi har lyst til å fikse i hagen, med drivhus, og å sette i stand uteområdet der, sier Erlend Bergsjø Sand.

Bergsjø Sand jobber selv innenfor fagfeltet som ingeniør, og satt derfor på mye kunnskap fra før, da han og kona bestemte seg for å bygge et nybygg med bærekraft i fokus. Likevel mener han det ble gitt mye god og nyttig informasjon i løpet av kundekvelden.

– Det ble vist at banken har mange bærekraftige tiltak, og stimulerer til at man kan gjøre riktige og gode valg, uten så ekstra store utgifter på det. Det var også fint at Kløver var til stede og snakket om støtte, og VEV med solcellesatsingen. Alt i alt var det veldig bra.

Paret har selv hatt nytte av bankens grønne finansieringsmuligheter.

– Vi ble tipset om bankens grønne boliglån da vi startet byggeprosessen, og dette gjorde at vi ble mer opptatt av å få en grønn A (i energikarakter på bolig red.anm.), så da fikk vi spikret dette med vår husleverandør, sier Bergsjø Sand.

De andre huseierne som vant «Beste bærekraftige bolig – Oppussing» var paret Mathilde Sørlie Dahl og Stian Stenberg Hvalsengen.

Vinner oppussing
Mathilde Dahl og Stian Hvalsengen, vinnere av "Beste bærekraftige bolig - oppussing".

Vinner av "Beste bærekraftige bolig - nybygg", Erlend Bergsjø Sand. 

Også Gijs van Dijk (28) var en av de som møtte opp på kundekvelden.

– Opplegget var veldig bra. Jeg syns foredragsholderne la frem alt på en enkel og grei måte, så det var lett å forstå, sier han.

Van Dijk er bosatt på Bjørkelangen, der han per i dag leier. Drømmen er å bygge sitt eget hus, og han har store ønsker om å ta bærekraftige valg i den prosessen.

– Banken har jo et Boliglån for unge, i tillegg til Grønt boliglån. Jeg håper det kommer en miks av de to, sånn at mulighetene mine blir best mulig, avslutter han med et smil.