Denne helga ble det avholdt NM i rally i Aurskog-Høland. Dette var et vellykket arrangement, som mange fikk vært med på, til tross for utfordringene som har vært i år gjennom  corona -pandemien. Hovedarrangøren for dette var Norsk Motorklubb (NMK) Aurskog-Høland, som vi i Høland og Setskog Sparebank er stolt hovedsponsor av.

NMK Aurskog-Høland drifter også Eksismoa Motorpark, som er en sportsarena som blir mye brukt, både av unge og gamle. Motorparken bidrar til at mange får oppfylt drømmene sine om å drive med spenningsfylt idrett. 

 

Bilde: Far Jarle Nordli og sønnen Karsten er to aktive karer som liker fart og spenning. Her i årets Rally runde arrangert av NMK Aurskog-Høland.


Hans Kristian Bernhus har vært medlem i NMK Aurskog-Høland siden 1985
, og sitter i dag i Utmerkelseskomitéen og i MX-gruppa. Han var blant annet med på å bygge opp den første motocrossbanen som er på Eksismoa, og har kjørt aktivt gjennom hele livet, der han har deltatt i nærmere 200 løp. I dag er sønnen hans også aktiv innenfor sporten. Han forteller at det er mange som benytter seg av motorparken på Bjørkelangen.

– På gode treningsdager på sommeren med fint vær, kan vi være opptil 60-70 stykker som kjører motorsykkel der på kvelden. Det er god rekruttering på den siden der, og vi har et aldersspenn på medlemmene våre fra helt ned til fem år og opp til 70, sier han.

Eksismoa motorpark blir mye brukt, og det er treninger der nesten hver dag i uka. I tillegg har de nå fått utlånssykler som barn kan komme og kjøre. Disse er det Høland og Setskog Sparebank som stod for.

– Banken er flinke til å gi bort, det må jeg si. Nå har de jo bidratt med motorsykler som vi kan låne ut, og det bidrar til at barn kan komme og kjøre så fort de vil hos oss, fremfor å kjøre gatelangs. Det handler jo også om trafikksikkerhet, for da dropper de kanskje å kjøre en trimma moped hjem, som da kanskje ikke føles like gøy og spennende etterpå, sier Bernhus.

Det har riktignok vært noen utfordringer for klubben gjennom corona-pandemien, men Bernhus er imponert over hvordan klubben har klart å finne løsninger sammen med de lokale helsemyndighetene, som har gjort det mulig å arrangere både treninger og løp. Tidligere i år har de likevel vært nødt til å avlyse løp, som har ført til inntektstapGjennom denne perioden mener Bernhus det har vært ekstra fint å ha en god hovedsponsor. Tidligere i år delte banken for eksempel ut ekstraordinære gaver til flere klubber og foreninger i Aurskog-Høland for å hjelpe til å holde hjulene i gang hos den enkelte klubb.

– Gaven vi fikk tidligere i år ble brukt til driften av Eksismoa, som bidro til at vi kunne holde tilbudet oppe for barn og ungdommer i bygda. For en motorklubb som er helt avhengig av sponsorer, så er det et kjært bidrag, sier han.

Bernhus syns at Høland og Setskog Sparebank er «raskt på banen» når det trengs, og mener at det å ha en så god sponsor gjør det mulig å drive klubb.

– De er solide, og er utrolig gode og snille rundt det vi trenger hjelp til, både med sponsing, og også nå når vi skal legge strøm opp til Eksismoa. De er raskt på banen. Og de brenner for idretten, akkurat som vi gjør, avslutter Bernhus.